Pôstny navigátor - Jacques - Bénigne Bossuet

  • Pôstny navigátor - Jacques - Bénigne Bossuet
9,90 9,60
Bez DPH: 8,73€

Ušetríte 0,30€


Dostupnosť: Na sklade

50 nadčasových rozjímaní
Aj pred tristo rokmi bolo pre veriacich ťažké udržať si počas štyridsiatich dní toho správneho pôstneho ducha. Preto sa už vtedy mnoho kresťanov obracalo k spisom biskupa Jacquesa – Bénigna Bossueta (1627 - 1704), ktorý si svojou podmanivou zbožnosťou a jednoduchou výrečnosťou získal povesť jedného z najväčších kazateľov svojej doby. Z jeho kázní a duchovných spisov čerpali veriaci stále väčšiu pôstnu múdrosť a silu.
Prekladateľ Christopher Blum vybral z jeho rozsiahleho diela päťdesiat krátkych, no mimoriadne silných rozjímaní a vytvoril tak dokonalého spoločníka na celé Pôstne obdobie.
Ak si každý deň premeditujeme jedno z rozjímaní, tak výrečnosť tohto francúzskeho biskupa nás čoskoro prinúti nielen spomínať na dávne udalosti krížovej cesty, ale aj duchovne po nej kráčať spolu s Kristom. A to je presne to, k čomu sme v Pôstnom období povolaní.
Spolu s autorom si budeme hovoriť: „Ó, Ježišu! Prichádzam k tebe, aby som sa vydal na cestu v tvojej spoločnosti. Ó, môj Spasiteľ, prijmi svojho pocestného. Tu som pripravený, ničoho sa nedržím. Dovoľ mi ísť s tebou k Otcovi.“
Takýto oheň by mal horieť v srdci všetkých kresťanov. Dovoľte, aby ho Pán zapálil aj vo vašom srdci.
192 strán, lepená / mäkká obálka.