Obety a utrpenia A. K. Emmerichovej

  • Obety a utrpenia A. K. Emmerichovej
7,90
Bez DPH: 7,18€

Dostupnosť: Na sklade

Za Cirkev, obrátenie hriešnikov a umierajúcich

„Jasne som videla bludy, úchylky a nespočetné hriechy ľudí. Videla som ich šialenstvo a zlobu ich skutkov proti pravde a proti rozumu. Boli medzi nimi aj kňazi a ja som s veľkou radosťou znášala svoje utrpenie, aby sa obrátili a polepšili.“

Pred dvesto rokmi vznikli v nemeckom Dülmene záznamy, ktorých časť je obsahom aj tejto knihy: mystické výjavy a obety blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej. Na základe jej rozprávania ich zaznamenal spisovateľ Clemens Brentano a do predkladanej podoby usporiadal Karl Erhard Schmöger.

Záznamy z jednotlivých dní jej života pripomínajú denníkový zápis prežitých udalostí, ktorý v prípade omilostenej duše nadobúda špecifickú povahu. V rozmanitých výjavoch a v opise jej utrpenia je nám priblížený život Božej služobnice celý obetovaný službe Cirkvi a blížnym.

Anna Katarína možno nemohla Pútnikovi vyrozprávať všetko, no čitateľ i tak užasne nad veľkosťou jej mystického poznania a kresťanského poslania. Najviac azda na miestach, ktoré pôsobia aktuálne alebo priliehavo vzhľadom na udalosti, ktoré sa stali či dejú.

Kniha je cirkevne schválená.

176 strán, lepená / mäkká obálka s klopami.