Tichá ruža mučeníctva - Libor Rösner

  • Tichá ruža mučeníctva - Libor Rösner
8,90 8,63
Bez DPH: 7,85€

Ušetríte 0,27€


Dostupnosť: Na sklade

Svätá Filoména

Roku Pána 1802 našli archeológovia v rímskych katakombách dosiaľ neznámy, 1 500 rokov starý hrob vytesaný do skaly. Na náhrobku mohli prečítať zreteľný nápis LUMENA PAX TECUM FI, ktorý po logickom usporiadaní dostal podobu PAX TECUM FILUMENA – POKOJ TEBE, FILUMÉNA. Atribúty mučeníctva a panenstva dokazovali, že ide o miesto posledného odpočinku kresťanskej mučenice raných dôb svätej Cirkvi. Nič bližšie sa o dotyčnej zomrelej nevedelo, jej život zostával nepreniknuteľnou záhadou. Kým ona sama túto hádanku o niekoľko
rokov neskôr nerozlúštila a prezradila o sebe to najdôležitejšie pri zjavení jednej rehoľníčke.

Kniha Tichá ruža mučeníctva je beletristickým spracovaním jej života – života svätej Filomény, trinásťročného dievčaťa, ktoré kvôli sľubu zasvätenia sa Ježišovi Kristovi odmietlo ponuku na sobáš od samotného cisára a radšej podstúpilo mučenícku smrť, než aby sa tomuto sľubu spreneverilo.
Ponorme sa do životnej drámy dievčiny, ktorá sa nebála toho, pred ktorým sa triasol celý vtedajší svet. Zázračne pretrpela mnohé kruté mučenie, pripravené ohrdnutým panovníkom. Odhaľme jej rýdzu a neskazenú vieru, čistotu srdca a mysle v porovnaní so zlovôľou a skazenosťou predstaviteľa najvyššej svetskej moci, takej bezmocnej tvárou v tvár človeku, trebárs i takejto malej dievčinke, ktorá môže všetko v tom, ktorý ju posilňuje (Flp 4, 13).

168 strán, viazaná / tvrdá obálka