Sv. Terézia od Ježiša - sr. Immakulata Adamska

  • Sv. Terézia od Ježiša - sr. Immakulata Adamska
6,50
Bez DPH: 5,91€

Dostupnosť: Na sklade

Sv. Terézia Avilská, reformátorka karmelitánskej rehole, kráča po stopách svojich rodných bratov – dobyvateľov Nového sveta – oveľa náročnejším spôsobom. Nový svet svojho vnútra, nekonečné hĺbky duchovných priestorov, odhaľuje a dobýja za cenu obáv, či sa nezaplieta do pascí zlého ducha, za cenu rizika, že sa proti nej vzbúria menej horlivé spolusestry, obyvatelia Avily aj vlastné zdravie. Výsledok však stojí za to: vnútorná premena aj kríž prekračujúci všetky ľudské predstavy, Španielsko posiate reformovanými „Karmelmi“ („holubníkmi Panny Márie“), vrúcna túžba ospevovať Božie milosrdenstvo až na kraj sveta a srdce doslova prerazené šípom Božej lásky.

Pre tých, čo túžia po nájdení seba samých i po pravdivom dobrodružstve, niet nič lepšieho ako cesta vnútornej modlitby. Život tejto „Božej tuláčky“, učiteľky Cirkvi, mystičky a očarujúcej ženy nám ponúka príklad hodný nasledovania.

Sr. Immakulata Adamska (1922 – 2007), absolvovala štúdium filológie na Univerzite Adama Mickiewicza v Poznani (Poľsko). V roku 1948 vstúpila k bosým karmelitánkam v tom istom meste. Pôsobila ako formátorka, novicmajsterka, prekladateľka diel sv. Terézie Benedikty od Kríža (Edity Steinovej). Je autorkou mnohých kníh o karmelitánskych svätých.

312 strán, lepená / mäkká obálka.