Spiritualita svätej Veroniky Giuliani - Vigilius Johan

  • Spiritualita svätej Veroniky Giuliani - Vigilius Johan
15,00
Bez DPH: 13,64€

Dostupnosť: Na sklade

Spiritualita svätej Veroniky Giuliani (1660 – 1727)
Poslanie zmiernej obety
„Vybral som si ťa ako prostrednicu medzi hriešnikmi a mnou, avšak teraz počuješ, že ťa potvrdzujem a dávam ti poverenie, priamo z mojich úst; nie iba v myšlienkach, ale v slovách. Tvojím poslaním bude zachrániť duše a byť stále pripravená dať život a preliať krv na moju slávu a na ich spásu.“ Pán Ježiš sv.Veronike

Veronika dosahuje mystický vrchol svojho poslania cez mystický sobáš a následné udelenie stigiem, v ktorých sa mystička stane poddanou svojmu Ženíchovi, keď nesie päť rán Ukrižovaného. Od tej chvíle je pripravená na veľké utrpenie. Nastáva vyšetrovanie a skúšky Svätého ofícia, ktoré sa snaží pochopiť pôvod znakov na jej tele, a kapucínka aj teraz plní úlohu, ktorú prijala, aby obrátila hriešnikov a oslobodila duše v očistci.

V závere si dovoľujeme vyjadriť presvedčenie, že táto štúdia prispeje k poznaniu a hlbšiemu pochopeniu toho, aká vzácna je spiritualita svätej Veroniky, a podporí aj budúce skúmanie a dopĺňanie vedomostí tohto druhu. Veríme, že spiritualita Veroniky Giulani má ešte veľa čo povedať súčasnému človeku, zvlášť pokiaľ ide o jej rozmery kajúcnosti a poslania prostrednice medzi Bohom a hriešnikmi, ako aj dušami v očistci, ktoré môže oslobodiť iba pokánie.

226 strán, lepená / mäkká obálka