Krížová cesta Meditácie o utrpení - Alfonz Maria De Liguori

  • Krížová cesta Meditácie o utrpení - Alfonz Maria De Liguori
2,10
Bez DPH: 1,91€

Dostupnosť: Na sklade

V ďalšom diele edície Alfonziana, ktorú vydávajú obe vydavateľstvá redemptoristov na Slovensku (Misionár a Slovo medzi nami), predkladáme čitateľovi prvú časť textov svätého Alfonza o Ježišovom utrpení.
Prvým je Krížová cesta. Alfonz v nej ako refrén opakuje vyznanie lásky, ľútosť, túžbu nehrešiť a vytrvať v láske k milovanému Ježišovi. A tiež odhodlanie: „Drahý Ježiš, išiel si na smrť z lásky ku mne. Aj ja chcem ísť s tebou, chcem zomrieť s tebou.“
Druhým textom je Pätnásť meditácií o utrpení Ježiša Krista. Podľa dnes používaných názvov liturgických dní sú určené na posledné dni Pôstneho obdobia (od soboty pred 5. pôstnou nedeľou) a na prvé dni Veľkonočného trojdnia.
Každá z meditácií má tri krátke časti. Tie zas pozostávajú z krátkej myšlienky, ktorá má viesť čitateľa k rozjímaniu, a z veľmi osobnej modlitby, plnej úkonov ľútosti a lásky. Veľmi dobre tak možno tieto texty použi na meditačno-modlitbové zaplnenie pôstnych dní – ak si ich čitateľ nebude čítať celé naraz, ale po častiach, napríklad ráno, napoludnie a večer.
64 strán brožované