Ako čítať evanjelium (a nestratiť vieru) - Alberto Maggi

  • Ako čítať evanjelium (a nestratiť vieru) - Alberto Maggi
7,90 7,66
Bez DPH: 6,97€

Ušetríte 0,24€


Dostupnosť: Na sklade

Množstvo ťažkostí a nejasností, ktoré spôsobuje čítanie evanjelií, vyvoláva otázku, či je možný prístup, v ktorom by sa okrem osvietenia Duchom Svätým, ktoré je nevyhnutné, bolo možné uchýliť aj k rovnako potrebnému svetlu zdravého rozumu. Je možné čítať evanjeliá tak, aby to vzbudilo vieru, a nie iba spôsobom, ktorý vieru predpokladá, či priam vyžaduje? Musíme prijímať epizódy a posolstvá, ktoré sú zjavne v rozpore s rozumom a zdravým úsudkom?

Toto sú len niektoré z mnohých otázok a problémov, ktoré so sebou prináša čítanie evanjelií. Problémy čiastočne spočívajú v skutočnosti, že čitateľ stojí pred prekladom textu, vzniknutého pred dvetisíc rokmi, napísaného v jazyku, ktorý je dnes mŕtvy, pričom obrazy, pochádzajúce z orientálnej kultúry, sú veľmi odlišné od tej západnej.

V tejto knihe sa pokúsime dať odpoveď na niektoré otázky sériou úvah, adresovaných tým „neveriacim“, ktorí sa pokúšajú o prvý kontakt s evanjeliami, a tým „veriacim“, ktorí chcú objaviť bohatstvo skryté v textoch, takých dôležitých pre život kresťana.

148 strán, lepená / mäkká obálka s klopami