• 15 dní so svätou Teréziou z Lisieux - Constant Tonnelier
4,00 3,88
Bez DPH: 3,53€

Ušetríte 0,12€


Dostupnosť: Na sklade

Sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša a Svätej Tváre mala len dvadsaťštyri rokov, keď dokonala svoju obetu. Jej život bol malou cestou duchovného detstva, bytostné odovzdanie sa milosrdnej láske Pána, ale tiež zápas o vieru, útrpné hodiny úzkosti a život celkom odovzdaný láske v srdci Cirkvi.

Jej svätosť a veľkosť dosvedčuje: pápež Pius XI. ju v roku 1923 blahorečil, v roku 1925 svätorečil a v roku 1927 ju vyhlásil spolu so sv. Františkom Xaverským za hlavnú patrónku misií. V roku 1944 ju pápež Pius XII. vyhlásil za druhú patrónku Francúzska, spolu so sv. Janou z Arku. Ján Pavol II. ju v roku 1997 vyhlásil za Učiteľku cirkvi. Mons. Pacelli - budúci pápež Pius XII. - ju v roku 1938 nazval najchýrnejšou divotvorkyňou modernej doby.

Prežime 15 dní v duchovnom objatí myšlienok a modlitieb sv. Terézie z Lisieux, nechajme sa nimi inšpirovať a posilniť na svojej osobnej duchovnej ceste.

Autor knihy, kanonik Constant Tonnelier (1926 - 2008), bol duchovným správcom Kar-melu v Lavale. Špecializoval sa na karmelitánsku spiritualitu. Je autorom dvoch zväzkov úspešnej série „15 dní s...", a to knižky Modlíme so so svätou Teréziou z Lisieux a Modlíme sa so svätým Jánom od Kríža.

104 strán, brožované.