Böjtöljetek szívből - Slavko Barbaric

  • Böjtöljetek szívből - Slavko Barbaric
3.570Ft
Nettó ár: 3.245Ft

Elérhető: Készleten

Slavco Barbarič ferences atya 1946-ban született Dragicina- ban. 1974-ban szentelték pappá. Grazban tanult pasztorál-te- ológiát 1973-ban. 1973-tól 78-ig szolgált papként Cpljina-ban. 1982-ben doktorált vallásteológiából Freiburgban, egyidejűleg pszichoterapeuta diplomát is szerzett.
1982-től Medjugorjében élt, sok kurzust és lelkigyakorlatot tartott a zarándokok részére.
Számos könyvet írt, melyekkel az egész világon elterjesztette Medjugorje lelkiségét.
A „Böjtöljetek szívből" az utolsó könyve. A kéziratot csak röviddel 2000. november 24-én bekövetkezett halála előtt fejezte be, amikor tevékeny és hűséges életét visszaadta az Úrnak. így ezek a hátrahagyott oldalak lényegileg Slavko atya „lelki testamentuma", hogy tisztelettel és szívünk szeretetével őrizzük meg.
Mária üzenete szerint: „A böjttel és az imával megakadályozhatók a természeti katasztrófák. A világ békéje függ a böjttől és az imától."
„A legjobb a kenyéren és vízen való böjtölés. A böjt és az imádság által háborúkat lehet megállítani, természeti törvényeket lehet felfüggeszteni. A szeretet-cselekedet nem pótolhatja a böjtöt. Mégis, akik nem böjtölhetnek, helyettesíthetik imádsággal, szeretet-cselekedettel és gyónással; de a betegeket kivéve mindenkire érvényes a böjtre szóló felhívás." (1982. július 21.) Mária szavait komolyan kell vennünk. (A Kiadó)
Sokan nem szívesen hallanak ma a böjtről. Pedig a böjt a szabadság, és a lelki növekedés eszköze. Slavko atya könyve egy nagyon fontos momentumra hívja fel a figyelmet, amit a könyv címében is hangsúlyoz, hogy „szívből" böjtöljünk. Minden önmegtagadásnak az adja meg a szépségét Isten előtt, hogy szeretettel végezzük. így van ez a böjtnél is.
Ajánlom mindenkinek, hogy fedezze fel újra a böjt értékét és szívből böjtöljön. - Katona István atya
220 oldal, puhafedeles.