Isten közelében - Mócsy Imre

  • Isten közelében - Mócsy Imre
6,70
Nettó ár: 6,09€

Elérhető: Készleten

Kategóriák:

Lelkigyakorlatos elmélkedések
Mióta az emberiség létezik és önmagára eszmélt, legfontosabb alapkérdései közé tartozik, hogy ki az Isten, kik vagyunk mi, miért létezünk, s milyen a kapcsolatunk Teremtőnkkel?
A 100 éve született Mócsy Imre könyve egy költői képsorral indul, melynek címe: Vissza az Istenhez. Alcíme szerint időgép, mert részletes időutazásra hívja olvasóit, folyamatosan feltárva lelki szemei előtt a történelmi, majd a történelem előtti időket, egészen a kezdetekig, amikor még idő sem létezett, csak „Isten lelke lebegett a vizek fölött".
A kezdetektől kiindulva aztán Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatai alapján keresi a választ az élet legfontosabb, legégetőbb kérdéseire: Hogyan használjuk helyesen a nekünk teremtett földet? Hogyan fedezhetjük fel Isten üzenetét teremtményeiben? Az egész világot és személyes, benső világunkat egyaránt érintő kérdésekről szól, s mire az olvasó a könyv végére ér, csendesen, észrevétlenül átalakul a szemléletmódja, s az író szándéka szerint talán az élete is. Hiszen Isten közelében nem maradhatunk közömbösek; az Ő közelsége döntésre késztet, hogy befogadva a Legfőbb Jót, magunk is hasonlóvá váljunk Őhozzá.
Ez a kötet a jezsuita lelki írónak Loyolai Szent Ignác híres lelkigyakorlataihoz írt elmélkedéseit gyűjti egybe. A kötet vezérfonal lehet a lelkigyakorlatokat vezetőnek és végzőnek egyaránt.
216 oldal, 11x20cm, puhafedeles.