Biztos út - Tomka Ferenc

  • Biztos út - Tomka Ferenc
8,00
Nettó ár: 7,27€

Elérhető: Készleten

XVI. Benedek pápa a tisztaságról mondja: „A tisztaság nem a kapcsolatok hiánya, hanem intenzív kapcsolat Istennel és az embertárssal.” Akár cölibátusban, akár udvarlási kapcsolatban, akár házasságban él valaki, a tisztaság abban tud igazán megvalósulni, aki intenzív kapcsolatban áll Istennel és emberrel, aki egyértelmű, életre szóló döntéssel bír valaki mellett.

A tisztaság tanítható, begyakorolható, a mélyben őszintén vágyott érték. Hogy ez az érték felragyog-e társadalmunkban, közös felelőssége a felnőttek társadalmának és az ifjúságnak egyaránt.

Tomka Ferenc atya könyve nemcsak fiatalokhoz szól, hanem szülőkhöz és pedagógusokhoz is. Világos, határozott beszéd, útmutatás azokról a problémákról, amelyek között az ifjúság készül a hívatásának fölismert házasságra. Nem siránkozik a nehéz körülmények fölött, hanem fényt gyújt, irányt mutat, bátorít, konkrét cselekvésre hív, hitet ébreszt, hogy a XXI. század hajnalán is lehet derűsen, tisztán megélt udvarlási kapcsolattal, jegyességgel indulni a házasság felé.

17x24cm, 174 oldal, puhafedeles.