Barátok Krisztusban - John testvér, Taizé

  • Barátok Krisztusban - John testvér, Taizé
8,00
Nettó ár: 7,27€

Elérhető: Készleten

Kategóriák:

Utak az egyház új értelmezéséhez

„Világunk egy hosszú átmeneti szakaszba lépett, amelynek kimenetelét még nehéz felmérni. A keresztény egyház (…) mint a barátság világméretű hálózata, jótékony szerepet játszhat ebben a világban, amely keresi, gyakran vakon, identitását és egységét. Hogy ez lehetővé váljon, egyetlen út áll előttünk: visszatérni a forrásokhoz. (…) Jézus mondta: ‘Barátaimnak mondalak benneteket’ (Jn 15,15). Ha mindnyájan Jézus barátai vagyunk, akkor egymásnak is barátai vagyunk.”

„Kettős feladat áll tehát előttünk: először, egyre mélyebben meg kell értenünk a keresztény hitet, amely közösségre, kom­munióra hív Istennel és az emberekkel. Ugyanakkor pedig minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy az egyház konkrét szervezetében visszatükröződjön ez a barátság, a szabad személyek, barátok sokaságának közössége Krisztusban.”

A könyv „Taizének és alapítójának merész vállalkozását mutatja be konkrét példaként vagy inkább példázatként, hogy milyen lehet a barátok hatalmas hálója Krisztus és az Evangélium szellemében.” John testvér, Taizé

247 oldal, puhafedeles.