Az életerő forrásai a családban - Süle Ferenc

  • Az életerő forrásai a családban - Süle Ferenc
6,00
Nettó ár: 5,45€

Elérhető: Készleten

A kötet mindazokhoz szól, akiket a család lelki-, szellemi élete, egészsége, és spirituális oldala is komolyan érdekel. Különösen ajánljuk a mások lelkiéletéért is felelősséget érző vallásos, vagy nem vallásos családsegítőknek, lelkigondozóknak, lélekgyógyászoknak, akik személyes kapcsolatokon vagy egyéb módon lelki segítséget szeretnének nyújtani az arra rászorulóknak. Jelen kötet nem csupán a családi életre és gyermekvállalásra buzdít, hanem az abban rejlő értékek használható lehetőségeit is megmutatja; azaz a diagnózis mellett terápiát is kínál.
Dr. Süle Ferenc pszichiáter ebben a könyvében több évtizedes valláslélektani kutatásait összegzi, mely során arra a következtetésre jutott, hogy a személyiség fejlődésében és a lelki egészség alakulásában a gyermekkor és a családi élet a legmeghatározóbb tényező.
Miközben a családi élet egyénre való hatását vizsgálta, azt tapasztalta, hogy ahol nem tudatosulnak a valláserkölcsi és valláslélektani hatások, s emiatt nem is élnek vele, ott népességfogyás, lelki, szellemi romlás, degeneráció következhet be. Ezzel szemben ott, ahol e normák szerint alakítják életüket, ellenkező irányú folyamat figyelhető meg. És bár a társadalom alapját képező családi közösségek körülményei egyre inkább romlanak korunkban, vannak csoportok, rétegek, ahol egyre több gyermek születik. A Szerző megítélése szerint többek között ez azzal magyarázható, hogy a gyermek születése a felnőttek számára olyan életerőnövekedést jelent, amely többletenergiát biztosít a nehézségekkel való küzdelemhez és a túléléshez.
Az élet fejlődését követve vizsgálódásomat annak tanulmányozásával kezdem, hogy az emberi élet kezdeti időszakában a világra jött kisgyermek milyen hatással van a szüleire, a felnőttekre. Ezt követően a párkapcsolatok kérdésével, majd a kialakuló családi helyzet összetett rendszerének hatáselemzésével foglalkozom. Azoknak szánom ezt az írást, akik nem félnek beletekinteni az ősi igéknek és a lélek hatalmas érzéseinek mélységeibe.
160 oldal, 12x19cm , puhafedeles.