Áldások könyve

  • Áldások könyve
23,00
Nettó ár: 20,91€

Elérhető: Készleten

Rituale Romanum - De BENEDICTIONIBUS
A II. Vatikáni Egyetemes Szent Zsinat határozata alapján megújított, és II. János Pál pápa tekintélyével kiadott Rituale Romanum De Benedictionibus című részének hivatalos magyar fordítása, melynek használatát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a 410/2012. számú határozatával elrendelte.
A II. Vatikáni Zsinat a szentelmények revizíója során lehetőséget adott arra is, hogy egyes áldásokat világiak – pl. családfők, közösségvezetők – is kiszolgáltathassanak. Az Áldások könyvének használatát ennek értelmében tehát nemcsak a papság, hanem a hívek figyelmébe is ajánljuk. Néhány, világi hívő által is kiszolgáltatható áldás: Család megáldása - Újszülött gyermek megáldása - Betegek megáldása - A hitoktatásra és a közös imára vonatkozó áldás - Szántóföldek, mezők, legelők megáldása - Állatok megáldása - Asztali áldások - Utazás előtti áldás - Munkaeszközök megáldása, stb.
A szertartáskönyv kék vászonkötésben, arany vésetnyomással, minőségi anyagok felhasználásával, 3 jelzőszalaggal ellátva jelent meg.
738 oldal,17x24cm , keménytáblás