• Premohol ma Duch Svätý - Francis MacNutt
5,90 5,72
Bez DPH: 5,20€

Ušetríte 0,18€


Dostupnosť: Na sklade

Boží Duch vždy konal neočakávanými spôsobmi. Nikdy však asi nie čudnejším spôsobom, ako ked premáha ľudí smiechom alebo spôsobuje, že padajú na zem!
Boh obnovuje radost v živote kresťana. Napokon aj Biblia hovorí: „Pánova radosť je tvoja sila., “píše David Pytches vo svojom predslove, v ktorom komentuje podobnosti medzi přemožením Duchom Svätým a rozmáhajúcim sa javom charakterizovaným smiechom.
Ked Francis MacNutt po prvý raz videl jav padania pod „mocou Ducha“, podobne ako mnohí iní, nevedel, čo si myslieť. Potom sa to začalo diať aj v jeho vlastnej službe. Jednou z prvých vecí, ktorú zistil je, že spočívanie v Duchu Svätom (ako to najradšej nazýva), nie je žiadnou novinkou! Predkladá mnohé príklady tohto javu z dejín Cirkvi; v určitých zložkách Katolíckej cirkvi i v protestantských duchovných prebudeniach.
Dielo Premohol ma Duch Svätý je nabité biblickou múdrosťou a citlivosťou, ktoré sa pokúša odpovedať na väčšinu možných otázok:
Nejde len o moc sugescie?
Aké duchovné dobrá z toho plynú?
Nevedie to k márnomyseľnosti a súťaživosti?
Ako môže byť niečo dobré, keď to vyvoláva rozdelenie a kontroverziu?
„Z vlastnej skúsenosti sa všetci, ktorých premohol Duch Svätý, či padli, alebo sa začali chvieť, či veľmi stíchli a upokojili sa, alebo začali hovoriť jazykmi, vyjadrili, že ich skúsenosť je úžasná a že ich priviedla ešte bližšie k Bohu.“ John Wimher
154 strán, lepená, mäkká obálka.