Szentkút völgye - Csontos Péter

  • Szentkút völgye - Csontos Péter
10,20
Nettó ár: 9,27€

Elérhető: Készleten

Kategóriák:

Az ősi magyar Mária-tisztelet megújulásának helyszíne.

Szentkút völgye az elmúlt évek során sok változáson ment át, kezdve a feltárástól, az elmúlt századokat követő újabb ünnepek megtartásán keresztül, a Mária tiszteletére épített kápolnáig.

„A kápolna egy csoda”, és csodával azonos értékű az építéséért összegyűlt hívő közösség is, akik munkájukkal, felajánlásukkal tiszteletüket és a „jó ügy” szolgálatát, Krisztusba vetett bizalmukat kívánják megerősíteni. Minden fizikai munkás és támogató szellemű hithű ember odaadásából épülhetett fel a Mária kápolna Szentkút völgyében, Szentlaposon, amely hitünk „új védőbástyája” lehet ezekben a viharos időkben.

A kegyhely XVIII. századig biztosan visszanyúló történetét, valamint a megújulásnak és a feltárást követő éveknek krónikáját mutatja be a szerző, aki maga is mint alapító tag részt vett a munkálatokban. Az újonnan megalakult, a hely hagyományát őrizni kívánó Szentkút völgye Lovagi Társulat tagja példaként állítja elénk az emberi erőfeszítést és áldozatvállalást.

Egy új korszak kezdődik a kegyhely történetében, és mindez az olvasó szeme előtt elevenedik meg. Történik mindez a XXI. században, napjainkban, a Heves megyei Ecséden.

Jó támasz lehet a búcsújáró ember számára ez a könyv, hiszen benne foglaltatik mindaz a tudnivaló, amelynek megismerése a mai kor zarándokai számára elengedhetetlen. A szerzőnek a klasszikusnak mondható kegyhelyek, búcsújáróhelyek iránti tisztelete mellett megjelenik ama vágya is, hogy e csodákkal, összefogással, tettekkel gazdag hely — Szentkút völgye - is minél szélesebb körben váljon ismertté, és talán az „ősi magyar Mária-tisztelet megújulásának helyszíne”lehessen.

200 oldal, papírkötés, színes képmellékletekkel